Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Mehevä bostonleipä kätkee sisäänsä salamia ja kinkkua. Jos haluat leipoa leivän lihattomana, vaihda lihat aurinkokuivattuihin tomaatteihin, oliiveihin ja maidottomaan salaattijuustovalmisteeseen.
Ainesosat
| Taikina: | |
| 3 dl | kasvijuomaa (esim. kookoksesta) |
| 1 pussi | kuivahiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 3 dl | gluteenitonta rouheista jauhoseosta |
| 4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 50 g | maidotonta margariinia |
| Täyte: | |
| 100 g | maidotonta "tuorejuustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
| 1 nippu | ruohosipulia |
| 2 dl | salamisuikaleita |
| 2 dl | kinkkusuikaleita |
| 2 dl | maidotonta "juustoraastetta" |
| Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
| Päälle: | maidotonta "juustoraastetta" |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja jauhot.
2. Vaivaa taikinaa hieman ja lisää pehmeä rasva. Vaivaa taikina hyvin. Kohota 1 tunti.
3. Kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä "tuorejuusto" pinnalle.
4. Ripottele päälle ruohosipulisilppu, salami- ja kinkkusuikaleet ja "juusto".
5. Kääri napakalle rullalle ja jaa 8 osaan.
6. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm). Nosta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota 30 minuuttia.
7. Ripottele päälle "juusto". Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti.






