Shakkiruudut resepti

Shakkiruudut
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaaleaa taikinaa voit halutessasi maustaa esimerkiksi kanelilla, kardemummalla tai sitruunalla. Tummassa taikinassa väriä ja makua antaa kaakao. Tässä reseptissä käytetään riisijauhoja, kaurajauhoja ja perunajauhoja, mutta voit vaihtaa jauhot myös toisiin ruokavalioosi sopiviin jauhoihin.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl riisijauhoja
1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, riisijauho, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
40
kpl

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kananmuna.

2. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen taikinaan kaakaojauhe. Nosta molemmat taikinat jääkaappiin kovettumaan 20 minuutiksi.

4. Jaa molemmat taikinat kahteen osaan ja pyörittele niistä tankoja. Laita vaalea ja tumma tanko vierekkäin ja niiden päälle värit vastakkaisessa järjestyksessä. Paina tangot kevyesti yhteen.

5. Leikkaa sahateräisellä veitsellä ohuita viipaleita. Näin saat aikaan neljän ruudun keksin. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle pellille.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.