Shakkiruudut jauhoseoksesta resepti

Shakkiruudut jauhoseoksesta
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Klassiset shakkiruutupikkuleivät ovat kaunis kahvipöydän tarjottava. Tässä reseptissä käytetään säilykekikherneen lientä korvaamaan kananmunaa. Saat vaihtelua ja erilaista ulkonäköä pikkuleipiin, jos käytät kaakaojauheen tilalla esimerkiksi puolukkajauhetta.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
4 rkl säilykekikherneen lientä
4 dl gluteenitonta durrajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kikherne, merisuola, durra, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, psylliumsiemen, E450, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
40
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kikherneliemi.

2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää seos vaahtoon.

3. Jaa taikina kahteen erilliseen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon kaakaojauhe.

4. Nosta molemmat taikinakulhot jääkaappiin 15 minuutiksi.

5. Jaa molemmat taikinat kahteen osaan. Pyörittele osat samanmittaisiksi tangoiksi kevyesti jauhotetulla pöydällä.

6. Levitä pöydälle pala leivinpaperia. Asettele leivinpaperille vierekkäin vaalea ja ruskea tanko. Aseta vaalean tangon päälle ruskea tanko ja ruskean tangon päälle vaalea tanko. Painele tangot kevyesti yhteen. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi. Käytä siirtämisessä apuna esimerkiksi leikkuulautaa.

7. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä noin sentin paksuisia viipaleita. Siirrä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 14 minuuttia.