
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Klassiset shakkiruutupikkuleivät ovat kaunis kahvipöydän tarjottava. Tässä reseptissä käytetään säilykekikherneen lientä korvaamaan kananmunaa. Saat vaihtelua ja erilaista ulkonäköä pikkuleipiin, jos käytät kaakaojauheen tilalla esimerkiksi puolukkajauhetta.
Ainesosat
200 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
4 rkl | säilykekikherneen lientä |
4 dl | gluteenitonta durrajauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kikherneliemi.
2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhoseos ja leivinjauhe. Lisää seos vaahtoon.
3. Jaa taikina kahteen erilliseen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon kaakaojauhe.
4. Nosta molemmat taikinakulhot jääkaappiin 15 minuutiksi.
5. Jaa molemmat taikinat kahteen osaan. Pyörittele osat samanmittaisiksi tangoiksi kevyesti jauhotetulla pöydällä.
6. Levitä pöydälle pala leivinpaperia. Asettele leivinpaperille vierekkäin vaalea ja ruskea tanko. Aseta vaalean tangon päälle ruskea tanko ja ruskean tangon päälle vaalea tanko. Painele tangot kevyesti yhteen. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi. Käytä siirtämisessä apuna esimerkiksi leikkuulautaa.
7. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä noin sentin paksuisia viipaleita. Siirrä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 14 minuuttia.