Siirappipiparit resepti

Siirappipiparit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jouluiset piparit onnistuvat pelkistä riisijauhoista. Käytä jouluisia mausteita ruokavaliosi ja mieltymystesi mukaan. Voit tarjoilla piparit sellaisenaan tai koristella. Reseptikuvassa yksi pipareista on koristeltu tomusokeri-vesikuorrutteella. Kuorrutetta voi värjätä vaaleanpunaiseksi esimerkiksi etikkapunajuurten liemellä tai mustikkamehulla.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 dl siirappia
3,5 dl hienoa riisijauhoa
1 tl ruokasoodaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Kiehauta rasva, sokeri ja siirappi. Anna seoksen jäähtyä muutama minuutti.

2. Sekoita joukkoon jauho-soodaseos. Taikina saa olla pehmeää.

3. Anna kovettua jääkaapissa. Taikinan voi tehdä leivontaa edeltävänä päivänä.

4. Ota taikina jääkaapista. Kauli kerrallaan pieni pala taikinaa jauhoja apuna käyttäen. Painele muotilla pipareita.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

Vinkki: Piparkakkutalon taikina saa olla kovempaa ja se kannattaa kauliessa jättää paksummaksi. Ota muotilla talon osat. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.