
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Peruspiirakka sitruunan maulla. Jos koristelet vaikka tomusokerilla, saat siitä nopeasti juhlavamman version.
Ainesosat
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,75 dl | mantelijauhoa |
0,5 tl | ksantaania |
3 tl | leivinjauhetta |
2,5 dl | sokeria |
ripaus | suolaa |
1 tl | vaniljajauhetta |
225 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | puristettua sitruunamehua tai sitruunamehutiivistettä |
4 | kananmunaa |
1,25 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
Koristelu: | |
tomusokeria tai tomusokerikuorrutusta |
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva ja sekoita, kunnes rakenne muistuttaa muruja.
3. Mittaa toiseen kulhoon kosteat aineet ja sekoita ne keskenään.
4. Lisää kosteat aineet kuivien joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
5. Ota leivinpaperilla vuorattu uunivuoka (n. 20 cm x 30 cm) ja täytä se taikinalla.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia (kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa).
7. Uunista ottamisen jälkeen anna vetäytyä n. 15 minuuttia vuoassa. Sitten nosta piirakka varovasti pois vuoasta leivinpaperireunoista kiinni pitäen. Anna jäähtyä rauhassa.
8. Tarjoa sellaisenaan tai ripottele päälle tomusokeria tai koristele tomusokerikuorrutteella.