Soijapannacotta agar-jauheella resepti

Soijapannacotta agar-jauheella
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä pannacotta on valmistettu maidottomalla soijavispikermavalmisteella. Sen voi hyydyttää liivatteen sijaan myös agar agar -jauheella. Se on ainakin vegaaneille mieluisampi vaihtoehto.

Ainesosat

5 dl maidotonta "vispikermaa" soijasta
0,5 dl sokeria
0,5 tl aitoa vaniljajauhetta
1 tl agar agar -jauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, vanilja, agar

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kattilaan kaikki aineet. Kiehauta ja hauduta 3-4 minuuttia, jotta agar agar aktivoituu.

2. Ota kattila pois liedeltä. Kaada tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli. 

3. Kun pannacotta on jähmettynyt, koristele tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai hillolla.