Sokerikakku resepti

Sokerikakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo sokerikakku maistuu kahvipöydässä niin arkena kuin juhlana.

Ainesosat

4 dl hienoja riisijauhoja
2 rkl perunajauhoja
0,5 tl suolaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
100 g maidotonta margariinia
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
2 munaa
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl karkeita riisijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Siivilöi kuivat aineet kulhoon, lisää sulatettu rasva ja "kerma". Vatkaa taikinaa pari minuuttia sähkövatkaimella.

2. Lisää munat ja vatkaa toiset pari minuuttia.

3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Jotta kakku kohoaisi tasaisesti, piirrä kaapimella keskelle taikinaa vako.

4. Paista 180-asteisessa uunissa 35-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Koristele esimerkiksi tomusokerilla ja marjoilla.