Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen suklaapiirakka hurmaa herkkusuut! Suklaiseen taikinaan yhdistetään ruokavalioon sopivaa hedelmä- tai marjasosetta. Reseptiä testatessa soseeksi valittiin mansikka. Koristele piirakka esimerkiksi poppareilla, kuten reseptikuvassa, tai kookoshiutaleilla, nonparelleilla tai maidottomalla valkosuklaarouheella.
Haluaisitko leipoa tätä piirakkaa yhdessä toisten kanssa? Maksuttomalla supersuklaapiirakan etäleivontakurssilla 17.2.2026 se onnistuu. Katso lisätiedot täältä ja ilmoittaudu mukaan.
Ainesosat
| 3,5 dl | hienoa riisijauhoa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | vanilliinisokeria |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | maidotonta margariinia |
| 70 g | maidotonta tummaa suklaata |
| 2 dl | ruokavalioon sopivaa marja- tai hedelmäsosetta |
| Kuorrute: | |
| 225 g | tomusokeria |
| 3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 50 g | maidotonta margariinia |
| 2 rkl | vettä |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon kuivat aineet eli jauhot, sokerit, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
2. Punnitse mikronkestävään kulhoon rasva. Palastele joukkoon suklaa. Sulata varoen mikroaaltouunissa 10 sekunnin erissä välillä sekoittaen. Kun seos on sulanut tasaiseksi, sekoita joukkoon sose.
3. Yhdistä seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaapimella tasaiseksi.
4. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija 28 cm) leivinpaperilla. Rypistä paperi ensi palloksi ja oikaise, niin saat sen pysymään paremmin vuoassa. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita pinta.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 18 minuuttia. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen kuorruttamista.
6. Siivilöi kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sulata rasva mikroaaltouunissa. Lisää se sokeri-kaakaoseokseen. Lisää vesi ja sekoita. Jos koostumus on liian tönkköä, lisää hieman vettä.
7. Levitä kuorrute piirakalle. Jos käytät koristeita, lisää ne heti.





