Syötävät pikkukulhot resepti

Syötävät pikkukulhot
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit täyttää pikkukulhot suolaisilla tai makeilla täytteillä. Taikina kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se on helpommin käsiteltävissä.

Ainesosat

Taikina:  
75 g maidotonta margariinia
0,75 dl hienoja riisijauhoja
0,75 dl täysjyväriisijauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 dl kylmää vettä
Muffinipellin voitelu: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe tasaiseksi seokseksi.

2. Lisää joukkoon kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Taikina on tässä kohtaa hieman vetisen oloista, mutta tiivistyy jääkaapissa. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Leivo taikina mieluusti jo edellisenä päivänä.

3. Kauli taikina runsaasti jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Painele levystä ympyröitä (halkaisija n. 10 cm). Käytä muottina esimerkiksi jälkiruokakulhoa tai isoa mukia.

4. Voitele muffinipellin kahdeksan koloa. Nosta taikinaympyrä varoen lastalla muffinipellin kolon päälle ja laske koloon. Reunat saavat jäädä poimuille.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.