
Jälkiruuat
Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Näissä letuissa käytetään valmista kananmunankorvikejauhetta kananmunan tilalla. Jauhe tuo rakenteen lisäksi lettuihin keltaista väriä. Lisää lettutaikinaan 0,5 tl suolaa, jos tarjoilet letut suolaisten täytteiden kanssa. Jos luvassa on makeat lettukestit, lisää taikinaan 2 rkl sokeria.
Ohjeella valmistuu noin 12 lettua.
Ainesosat
2 rkl | kananmunankorvikejauhetta |
60 ml | kylmää vettä |
3 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1,5 dl | tattarijauhoja |
1 dl | hienoja riisijauhoja |
Paistamiseen: | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, lupiini, maissitärkkelys, maltodekstriini, E412, merisuola, E100, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, E418, E340, tattari, riisijauho, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Vatkaa kulhossa kananmunankorvikejauhe ja vesi.
2. Lisää kasvijuoma ja jauhot. Vatkaa tasaiseksi.
3. Anna taikinan turvota jääkaapissa 1 tunti.
4. Kuumenna paistinpannulla öljyä. Mittaa pannulle kerrallaan noin 0,5 dl taikinaa. Paista letut molemmin puolin.