Tattari-riisiletut resepti

Tattari-riisiletut
Jälkiruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näissä letuissa käytetään valmista kananmunankorvikejauhetta kananmunan tilalla. Jauhe tuo rakenteen lisäksi lettuihin keltaista väriä. Lisää lettutaikinaan 0,5 tl suolaa, jos tarjoilet letut suolaisten täytteiden kanssa. Jos luvassa on makeat lettukestit, lisää taikinaan 2 rkl sokeria.

Ohjeella valmistuu noin 12 lettua.

Ainesosat

2 rkl kananmunankorvikejauhetta
60 ml kylmää vettä
3 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl hienoja riisijauhoja
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, lupiini, maissitärkkelys, maltodekstriini, E412, merisuola, E100, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, E418, E340, tattari, riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Vatkaa kulhossa kananmunankorvikejauhe ja vesi.

2. Lisää kasvijuoma ja jauhot. Vatkaa tasaiseksi.

3. Anna taikinan turvota jääkaapissa 1 tunti.

4. Kuumenna paistinpannulla öljyä. Mittaa pannulle kerrallaan noin 0,5 dl taikinaa. Paista letut molemmin puolin.