Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tomaattipiirakan täyte koostuu maidottomista juustoraaste- ja kermavalmisteista, tomaatista ja oreganosta. Tuhdin täytteen vastapainona on kevyt piirakkapohja. Pohjan reunat paistuvat rapeiksi, jos painelet taikinan piirakkavuoan yläreunaan saakka. Jos haluat pehmeämmät reunat, painele taikina vain vuoan puoliväliin asti, jolloin se imee kosteutta täytteestä.
Ainesosat
| Pohja: | |
| 2 dl | täysjyvädurrajauhoa |
| 1 dl | hienoa riisijauhoa |
| 2 rkl | tapiokatärkkelystä |
| ripaus | suolaa |
| 5 rkl | rypsiöljyä |
| 1,5 dl | kylmää vettä |
| Voitelu: | maidotonta margariinia |
| Täyte: | |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 2 | keskikokoista tomaattia |
| 2,5 dl | maidotonta "ruokakermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
| 1 tl | oreganoa |
| 150 g | maidotonta "juustoraastetta" |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää joukkoon öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan jokunen pisto haarukalla.
4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
5. Pese ja viipaloi tomaatit.
6. Sekoita kulhossa "kerma" ja oregano.
7. Levitä esipaistetulle pohjalle "juusto", kaada "kerma" ja asettele tomaatit.
8. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.




