Täyteläinen tomaattipiirakka resepti

Täyteläinen tomaattipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tomaattipiirakan täyte koostuu maidottomista juustoraaste- ja kermavalmisteista, tomaatista ja oreganosta. Tuhdin täytteen vastapainona on kevyt piirakkapohja. Pohjan reunat paistuvat rapeiksi, jos painelet taikinan piirakkavuoan yläreunaan saakka. Jos haluat pehmeämmät reunat, painele taikina vain vuoan puoliväliin asti, jolloin se imee kosteutta täytteestä.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl täysjyvädurrajauhoa
1 dl hienoa riisijauhoa
2 rkl tapiokatärkkelystä
ripaus suolaa
5 rkl rypsiöljyä
1,5 dl kylmää vettä
Voitelu: maidotonta margariinia
Täyte:  
250 g kirsikkatomaatteja
2 keskikokoista tomaattia
2,5 dl maidotonta "ruokakermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
1 tl oreganoa
150 g maidotonta "juustoraastetta"
Linkitetyt ruoka-aineet: tapiokatärkkelys, ruokasuola, vesi, tomaatti, kookos, kookosöljy, oregano, durra, riisijauho, rypsiöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute, perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, E415, hiiva, etikka, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet kulhossa.

2. Lisää joukkoon öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan jokunen pisto haarukalla.

4. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

5. Pese ja viipaloi tomaatit.

6. Sekoita kulhossa "kerma" ja oregano.

7. Levitä esipaistetulle pohjalle "juusto", kaada "kerma" ja asettele tomaatit.

8. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.