Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Leivo herkullinen tiikerikakku kahvipöytään. Tässä munattomassa kakussa käytetään pellavansiemenrouhetta munan tilalla. Pellava maistuu hyvin kaakaon makuparina. Jos kakkua jää yli, leikkaa paloiksi ja pakasta vierasvaraksi.
Resepti suunniteltiin Allergia, Iho & Astma 2/2023 -lehteen, jota varten leivottiin neljä tiikerikakkua erilaisilla kananmunaa korvaavilla tuotteilla. Löydät Erimenusta myös muut testatut tiikerikakkureseptit.
Ainesosat
3 rkl | pellavansiemenrouhetta |
2 dl | vettä |
200 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
4 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | maissitärkkelystä |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
Tumma raita: | |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2 rkl | kasvijuomaa (esim. kookoksesta) |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | karkeaa riisijauhoa |
Valmistusohje
1. Yhdistä vesilasissa pellavansiemenrouhe ja vesi. Anna seistä 15 minuuttia, jolloin muodostuu geelimäinen seos.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, tärkkelys, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
4. Sekoita kuivat aineet ja pellavarouhe-vesiseos rasva-sokerivaahtoon.
5. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja neste.
6. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
7. Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina. Levitä päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta.
8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
9. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt ottamaan vuoasta kiinni ilman patahanskoja. Kumoa kakku varovasti.