Tiikerikakku pellavarouheella resepti

Tiikerikakku pellavarouheella
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Leivo herkullinen tiikerikakku kahvipöytään. Tässä munattomassa kakussa käytetään pellavansiemenrouhetta munan tilalla. Pellava maistuu hyvin kaakaon makuparina. Jos kakkua jää yli, leikkaa paloiksi ja pakasta vierasvaraksi.

Resepti suunniteltiin Allergia, Iho & Astma 2/2023 -lehteen, jota varten leivottiin neljä tiikerikakkua erilaisilla kananmunaa korvaavilla tuotteilla. Löydät Erimenusta myös muut testatut tiikerikakkureseptit.

Ainesosat

3 rkl pellavansiemenrouhetta
2 dl vettä
200 g maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
4 dl hienoa riisijauhoa
1 dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Tumma raita:  
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl kasvijuomaa (esim. kookoksesta)
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, kookos, pellavansiemen, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, maissitärkkelys, E450, kaakaojauhe, kaakaovoi, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Yhdistä vesilasissa pellavansiemenrouhe ja vesi. Anna seistä 15 minuuttia, jolloin muodostuu geelimäinen seos.

2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

3. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, tärkkelys, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

4. Sekoita kuivat aineet ja pellavarouhe-vesiseos rasva-sokerivaahtoon.

5. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe ja neste.

6. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

7. Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Lusikoi päälle tumma taikina. Levitä päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta.

8. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

9. Anna jäähtyä sen verran, että pystyt ottamaan vuoasta kiinni ilman patahanskoja. Kumoa kakku varovasti.