Tosca-vadelmapiirakka resepti

Tosca-vadelmapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tässä piirakassa yhdistyy mehevä piirakkapohja, makeat vadelmat ja rapea kookostoscaseos. Tosca viittaa monissa resepteissä mantelilastuista valmistettuun piirakkapäälliseen, mutta tässä reseptissä tosca valmistetaan kookoshiutaleista. Omenasose saa piirakkapohjan pysymään mehevänä. Vadelmien sijaan voit käyttää piirakassa myös muita marjoja.

Ainesosat

Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl hedelmäsosetta (esim. omenasta)
1,5 dl hienoa riisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl kookoshiutaleita
Lisäksi:  
400 g vadelmia
Toscaseos:  
50 g maidotonta margariinia
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, omena, vadelma, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kookos, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon sose.

2. Sekoita erillisessä kulhossa jauho ja leivinjauhe. Lisää taikinaan.

3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Lusikoi taikina kekoina vuoan pohjalle. Levitä taikina varoen lusikalla vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Varovainen taikinan levitys on tarpeen, jotta vuoan jauhotuksessa käytetyt kookoshiutaleet eivät irtoa.

4. Levitä pohjalle marjat.

5. Sekoita toscaseoksen ainekset keskenään. Ripottele piirakan pinnalle.

6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. Siirrä piirakka alatasolle, peitä pinta foliolla ja paista vielä 20 minuuttia. Näin piirakka kypsyy myös pohjasta. Piirakan täyte näyttää kostealta vielä uunista otettaessa, mutta jähmettyy piirakan jäähtyessä. Tarjoile piirakka jäähtyneenä.