Uunihedelmäsalaatti ja riisimuru resepti

Uunihedelmäsalaatti ja riisimuru
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hedelmäsalaatti on raikas jälkiruoka. Hieman erilaisen version saat paahtamalla hedelmäpaloja hetken uunissa tai grillissä. Lisukkeeksi sopii rouskuva riisimuru, jonka voit valmistaa myös muista ruokavalioon sopivista hiutaleista. Tarjoile lisänä ruokavalioon sopivaa jäätelöä, vaniljakastiketta tai kermavaahtovalmistetta.

Ainesosat

1 pieni tuore ananas
1 iso omena
3 luumua
1 tl sitruunamehua
Riisimuru:  
50 g maidotonta margariinia
3 rkl fariinisokeria
2 dl riisihiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: ananas, omena, luumu, sitruuna, ruokosokeri, siirappi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ananas ja poista kova keskiosa. Pilko paloiksi.

2. Pese omena ja leikkaa isohkoiksi paloiksi.

3. Pese luumu, halkaise ja poista kivi. Leikkaa lohkoiksi.

4. Levitä hedelmät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä tyhjä tila riisimurulle. Pirskota hedelmille sitruunamehua.

5. Valmista riisimuru. Sulata rasva mikroaaltouunissa. Sekoita rasva, sokeri ja hiutaleet. Levitä muruseos pellille hedelmien viereen.

6. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Riisimuru saattaa kuplia vielä uunista ottamisen jälkeen, mutta kovettuu pian.

7. Jaa hedelmät kulhoihin. Ripottele päälle riisimurua.