Vaalea suklaahyydykekakku resepti

Vaalea suklaahyydykekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Herkullinen kakku voidaan valmistaa muutamista tuotteista. Suklaalla voi kiinteyttää hyydykekakun täytteen. Jos haluat kakusta korkeamman, käytä täytteeseen kaksinkertainen määrä kookoskermaa ja suklaata. Voit halutessasi valmistaa kakun suoraan tarjoilulautaselle. Aseta tällöin irtopohjavuoan reunapanta tarjoilulautaselle. Teippaa tarvittaessa kiinni tarjoilulautaseen. Painele kakun pohjamassa vuoan sisälle.

Tässä hyydykekakussa on hieman erilainen pohja hiutaleista ja taateleista. Voit käyttää hiutaleina mitä vain ruokavalioon sopivia hiutaleita. Tarkista, että käyttämäsi taatelit ovat kivettömiä. Voit valmistaa kakun myös perinteisemmällä keksipohjalla, johon tulee sulatettua rasvaa ja keksimurua.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl tattarihiutaleita
100 g kivettömiä taateleita
Täyte:  
200 g maidotonta valkosuklaata
400 ml kookoskermaa (vain kiinteä osuus)
Koristelu: maidotonta tummaa suklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: taateli, tattari, kaakaovoi, ruokosokeri, riisitärkkelys, riisijauho, kookos, vesi, kaakaopapu/massa, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Nosta kookoskerma jääkaappiin leivontaa edeltävänä päivänä.

2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Hienonna hiutaleet ja taatelit tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Painele massa vuoan pohjalle.

3. Valmista täyte. Sulata suklaa varoen mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.

4. Ota kookoskermasta vain kiinteä osa. Jos purkissa on nestettä, kaada se talteen ja käytä muuten. Vaahdota kiinteää ainesta sähkövatkaimella kaksi minuuttia.

5. Sekoita sulatettu suklaa kookoskermavaahdon joukkoon. Kaada seos kakkupohjan päälle ja tasoita.

6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli.

7. Valmista suklaakoristeet. Sulata suklaa ja lusikoi pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä. Pursota leivinpaperille haluamiasi kuvioita. Nosta suklaat leivinpaperin kera jähmettymään jääkaappiin.

8. Irrota kakku vuoasta ja koristele ennen tarjoilua.