Vaaleat täytekeksit resepti

Vaaleat täytekeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Nämä keksit sopivat niin juhlapöytään kuin arjen kahvihetkiin. Täytä keksit ruokavalioosi sopivalla marmeladilla. Keksit kestävät hyvin myös pakastamista.

Ainesosat

2 dl hienoa riisijauhoa
2 dl perunajauhoja
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
125 g maidotonta margariinia
1,5 dl tomusokeria
1 banaani
Keksien väliin:  
2 dl marmeladia (esim. vadelma)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, banaani, vadelma, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Sekoita jauhot, psyllium ja leivinjauhe.

2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Soseuta banaani ja lisää vaahdon joukkoon. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

3. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.

4. Kaulitse taikina hyvin jauhotetulla pöydällä levyksi. Paina muotilla keksejä. Voit käyttää muottina esimerkiksi juomalasia.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia. Jäähdytä.

6. Levitä puolelle kekseistä marmeladia. Paina päälle marmeladiton keksi. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.