Vadelmamurupiirakka vehnällä resepti

Vadelmamurupiirakka vehnällä
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Piirakan pinnalle ripoteltava muruseos paistuu uunissa ihanan rapeaksi. Tarjoile piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa (tarkista sopivuus ruokavalioon). Voit käyttää piirakkaan myös muita marjoja.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1 kananmuna
0,75 dl kasvijuomaa (esim. kaurasta)
1 tl leivinjauhetta
300 g vadelmaa
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, kananmuna, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaura (vilja), merisuola, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jauhot. Ota n. 1 dl taikinasta sivuun ja laita se jääkaappiin odottamaan.

2. Lisää taikinaan muna, neste ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele suorakulmainen (21 x 28 cm) vuoka. Levitä taikina vuokaan ja ripottele vadelmat taikinan päälle. Murustele marjojen päälle jääkaappiin sivuun nostettu seos.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.