Vadelmaruudut resepti

Vadelmaruudut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pakasteessa kylmennettävät vadelmaruudut. Tuunaa sinulle sopivilla aineksilla, jos jokin reseptin raaka-aine ei sovi ruokavalioosi.

Ohje: Semper

Ainesosat

Pohja:  
20-25 kivetöntä taatelia
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 tl kardemummaa
Täyte:  
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl kookoskermaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 limen mehu
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:  
2,5 dl vadelmia
1 rkl juoksevaa hunajaa
Linkitetyt ruoka-aineet: taateli, cashewpähkinä, kardemumma, limetti, vadelma, gluteeniton kaura, kookos, vesi, hunaja, ruokosokeri, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl

1. Taittele leivinpaperi neliövuoan (20 x 20 cm) pohjalle.

2. Poista taateleista kivet.

3. Valmista pohja. Pilko tehosekoittimeen taatelit, cashewpähkinät ja kaurahiutaleet. Pyöräytä tasaiseksi massaksi. Mausta kardemummalla.

4. Tasoita taikina vuokaan niin, että koko pohja peittyy. Laita vuoka pakastimeen vähäksi aikaa.

5. Valmista täyte. Sekoita pähkinät ja kookoskerma täyteläiseksi taikinaksi monitoimikoneella.

6. Lisää pähkinä-kookosmassaan hunaja, puolikkaan limen mehu ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pakasteesta otetun pähkinä-kaurapohjan päälle.

7. Sekoita vadelmat ja hunaja sauvasekoittimella. Lisää niistä ohut kerros täytteen päälle. Saat koristeellisen kuvion, kun teet esim. terävällä veitsellä kakun päälle jotain kuviota, esim. numeroa 8.

8. Laita vuoka pakastimeen 2-3 tunniksi.

9. Ota esille hetki ennen tarjoamista. Leikkaa palasiksi.