Valkosipulinen lohipaistos resepti

Valkosipulinen lohipaistos
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Helppo lohipaistos syntyy uunivuoassa. Päälle paistetaan kananmuna, mutta sen voi jättää myös pois. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.

Ainesosat

600 g ruodotonta lohifileetä
60 g kevätsipuleita
4 valkosipulinkynttä
2 dl maidotonta ruoka"kerma" (esim. riisistä)
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
(4 kananmunaa)
Linkitetyt ruoka-aineet: lohi, sipuli, valkosipuli, sitruuna, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, mustapippuri, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Poista fileestä nahka. Leikkaa filee pitkittäin puoliksi ja poikittain 5-6 osaan. Laita palat uunivuokaan.

2. Pese ja viipaloi kevätsipuli. Ripottele kalapalojen päälle.

3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää vuokaan.

4. Sekoita "kerma", sitruunanmehu ja mausteet. Kaada vuokaan. Ripottele pinnalle "juusto"raaste.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja riko kananmunat sulaneen "juuston" päälle. Kypsennä ruokaa, kunnes valkuainen on hyytynyt, n. 10-15 minuuttia. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi.