Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Helppo lohipaistos syntyy uunivuoassa. Päälle paistetaan kananmuna, mutta sen voi jättää myös pois. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Ainesosat
600 g | ruodotonta lohifileetä |
60 g | kevätsipuleita |
4 | valkosipulinkynttä |
2 dl | maidotonta ruoka"kerma" (esim. riisistä) |
1 rkl | sitruunamehua |
1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippurirouhetta |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
(4 | kananmunaa) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
lohi, sipuli, valkosipuli, sitruuna, ruokasuola, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, mustapippuri, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Poista fileestä nahka. Leikkaa filee pitkittäin puoliksi ja poikittain 5-6 osaan. Laita palat uunivuokaan.
2. Pese ja viipaloi kevätsipuli. Ripottele kalapalojen päälle.
3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää vuokaan.
4. Sekoita "kerma", sitruunanmehu ja mausteet. Kaada vuokaan. Ripottele pinnalle "juusto"raaste.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja riko kananmunat sulaneen "juuston" päälle. Kypsennä ruokaa, kunnes valkuainen on hyytynyt, n. 10-15 minuuttia. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi.