Vaniljapikkuleivät resepti

Vaniljapikkuleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo perusresepti pursotettaviin vaniljapikkuleipiin. Reseptiä muuntelemalla voit tehdä hillosilmiä, haarukkaleipiä tms. Perunasoseen voit korvata hedelmäsoseella.

Ainesosat

1 dl maidotonta perunasosetta
100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), vesi, ruokosokeri, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
25
kpl

1. Valmista perunasose, jos sitä ei ole valmiina.

2. Vaahdota rasva ja sokerit.

3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

4. Lisää rasva-sokerivaahtoon perunasose ja jauhot. Sekoita.

5. Pursota taikinasta pikkuleipiä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit myös nostaa pellille taikinanokareita lusikalla.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.  Paista ensin 1-2 koepikkuleipää, jotta näet onko jauhoja oikea määrä. Jos taikina leviää liikaa, lisää hiukan jauhoja. Kun pikkuleivän pohja ja pinta on saanut hieman väriä, ota uunista ja nosta ritilälle jäähtymään.