Vegaaninen raparperipiirakka resepti

Vegaaninen raparperipiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Piirakka tulvillaan raparperin, kookoksen ja vaniljan makua. Käytä kaupan valmispakastetaikinaa tai katso Erimenusta reseptivinkki murotaikinaan. Samalla ohjeella voit valmistaa pieniä raparperipiiraita esimerkiksi 15-20 annosvuokaan. Tällöin paistoaika on lyhyempi, 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Ohje: Kymppi-Maukkaat / Lähiruokaa maalta

Ainesosat

400 g valmista murotaikinaa (ruokavalion mukaan)
Täyte:  
300 g raparperia
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 vaniljatangon siemenet
0,5 dl kookoslastuja (voi jättää myös pois)
Voiteluun: maidotonta margariinia
Tarjoiluun:  
2 dl kookoskermaa (paksumpi osa)
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: raparperi, ruokosokeri, vesi, vanilja, kookos, vehnä (vilja), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, luontaisen kaltainen aromi, vanilliini/vanilliinisokeri, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Laita kookoskerma jääkaappiin kylmenemään. Ota pakastemurotaikina sulamaan.

2. Valmista täyte. Kuori raparperit ja leikkaa tikuiksi tai pienemmiksi paloiksi.

3. Kiehauta kattilassa sokeri, vesi ja halkaistun vaniljatangon siemenet. Lisää raparperit ja nosta kattila pois liedeltä. Anna raparperien maustua jäähtyvässä liemessä vähintään puoli tuntia.

4. Kauli sulanut murotaikina ohueksi ja nosta voideltuun vuokaan niin, että taikina nousee vuoan reunoihin asti. Reunat tulee voida taittaa osin täytteen päälle. Voit käyttää suorakulmaista tai pyöreää vuokaa.

5. Lisää valutetut raparperit taikinan päälle ja taita reunat kevyesti piirakan päälle. Ripottele kookoslastut taikinareunojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

6. Ota kookoskerma jääkaapista. Erota päällä oleva kova paksu kookosmassa kulhoon. (Ota pohjalla oleva neste talteen ja hyödynnä jossain toisessa annoksessa.) Vaahdota paksumpi osa kookoskermaa kevyesti ja mausta sokerilla.

7. Tarjoile raparperipiirakka kookoskermavaahdon kera.