Vuohenjuusto-kasvispiirakka resepti

Vuohenjuusto-kasvispiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämän piirakan valmistuksessa on monta vaihetta, mutta lopputulos palkitsee kokkaajan. Tarjoile piirakka esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Ainesosat

Pohja:  
1,25 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 dl teffjauhoa
0,5 tl suolaa
125 g maidotonta margariinia
0,5 dl vettä
Täyte:  
150 g porkkanaa
150 g palsternakkaa
2 omenaa
100 g purjoa
200 g kesäkurpitsaa
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl persiljasilppua
3 kananmunaa
2 dl laktoositonta maustamatonta rahkaa
1 dl laktoositonta ruokakermaa
0,5 tl suolaa
200 g laktoositonta kypsytettyä vuohenjuustoa
Lopuksi:  
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl pinjansiemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, porkkana, palsternakka, omena, purjo, kesäkurpitsa, persilja, kananmuna, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vuohenmaito, pinja/pinjansiemen, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri, hunaja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva (hiero rasvaa käsin jauhoihin, kunnes et enää tunne jauhojen joukossa rasvanokareita). Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.

2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

3. Valmista täyte. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat, palsternakat ja omenat. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

4. Kuullota kasvissilppua öljyssä pannulla 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää persilja.

5. Sekoita munat, rahka, kerma ja suola keskenään.

6. Kaada kasvisseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Levitä tasaiseksi. Kaada munaseos kasvisseoksen päälle.

7. Viipaloi vuohenjuusto. Asettele viipaleet piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.

8. Anna valmiin piirakan vetäytyä 5-10 minuuttia. Valuta piirakan päälle hunajaa ja ripottele pinjansiemeniä.