Vuokapulla resepti

Vuokapulla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näiden pullien pohjana on maissipuuro eli polenta. Pullat valmistuvat vikkelästi, sillä ne kohotetaan leivinjauheella. Pullien muotoilu ei vaadi vaivaa, koska pullat paistetaan muffinssivuoissa. Jos haluat pullista ryhdikkäitä, laita paperivuoat muffinssipellin koloihin.

Reseptikuvan pullista osa koristeltiin ennen paistoa raesokerilla ja pilkotulla säilykepersikalla. Yhdestä puolikkaasta säilykepersikasta saat koristeet neljään pullaan. Osa reseptikuvan pullista koristeltiin jäähtyneinä tomusokeri-vesiseoksella.

Ainesosat

1,5 dl maissipuuroa eli polentaa
3,5 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
0,5 dl siirappia
1 rkl kardemummaa
3 tl leivinjauhetta
7 dl maissijauhoa
1 dl perunajauhoa
Koristelu:  
2 rkl raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, siirappi, kardemumma, maissi (vihannes), rypsiöljy, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, maissijauho, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Käytä valmista puuroa tai keitä puuro ja anna jäähtyä.

2. Mittaa jäähtynyt puuro, neste ja rasva yleiskoneen kulhoon.

3. Aloita vatkaaminen ja lisää kaikki sokerit taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hyvin vatkaten taikinaan. Taikina jää löysäksi.

4. Annostele taikina kahdella lusikalla paperisiin muffinssivuokiin. Tasoita pinta lusikalla.

5. Ripottele pinnalle esimerkiksi raesokeria.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.