Ystävänpäiväleivos resepti

Ystävänpäiväleivos
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä leivos on täytetty ja koristeltu vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Jos maito ei sovi ruokavalioosi, valitse tilalle kasvipohjainen vispituote. Voit koristella leivokset halutessasi ruokavalioon sopivilla nonparelleilla.

Ainesosat

Leivospohjat:  
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
1 dl jäähtynyttä maidotonta perunasosetta
1 dl mantelijauhoa
2 rkl perunajauhoa
3 rkl kiehuvaa vettä
Täyte:  
2 dl laktoositonta vispikermaa
12 rkl hilloa (esim. vadelma)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, peruna (juures), vesi, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vadelma, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, manteli, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista leivospohjat. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää joukkoon jäähtynyt perunasose ja muut kuivat aineet hyvin sekoittaen.

3. Lisää kiehuva vesi. Sekoita taikina huolellisesti. Aloita heti vuokiin annostelu.

4. Täytä leivosvuoat / muffinssivuoat (12 kpl) reilulla ruokalusikallisella taikinaa. Nosta heti 200-asteiseen uuniin. Paista 15-20 minuuttia. Anna valmiiden leivosten jäähtyä.

Huom: Leivospohja ei varsinaisesti kohoa muffinssin tapaan, vaan se "kiehuu" uunissa.

5. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Voit halutessasi lisätä joukkoon 2 tl sokeria.

6. Täytä jäähtyneet leivokset keskeltä ruokalusikallisella hilloa. Pursota vaahto hillon ympärille.