
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä leivos on täytetty ja koristeltu vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Jos maito ei sovi ruokavalioosi, valitse tilalle kasvipohjainen vispikermavalmiste. Voit koristella leivokset halutessasi ruokavalioon sopivilla nonparelleilla.
Ainesosat
Leivospohjat: | |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
1 dl | maidotonta perunasosetta |
1 dl | mantelijauhoa |
2 rkl | perunajauhoa |
3 rkl | kiehuvaa vettä |
Täyte: | |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
12 rkl | hilloa (esim. vadelma) |
Valmistusohje
1. Valmista leivospohjat. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää joukkoon perunasose ja muut kuivat aineet hyvin sekoittaen.
3. Lisää kiehuva vesi. Sekoita taikina huolellisesti. Aloita heti vuokiin annostelu.
4. Täytä leivosvuoat/muffinivuoat (12 kpl) reilulla ruokalusikallisella taikinaa. Nosta heti 200-asteiseen uuniin. Paista 15-20 minuuttia. Anna valmiiden leivosten jäähtyä. Leivospohja ei varsinaisesti kohoa muffinin tapaan, vaan se "kiehuu" uunissa.
5. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Voit halutessasi lisätä joukkoon 2 tl sokeria.
6. Täytä jäähtyneet leivokset keskeltä ruokalusikallisella hilloa. Pursota vaahto hillon ympärille.