Perinteinen Uunitalkkuna on kuulunut Hirvelän tuotevalikoimaan jo vuodesta 1966. Uunitalkkunaa on Hirvelässä valmistettu samalla reseptillä jo kolmen sukupolven ajan. Hirvelän Uunitalkkuna tehdään yksinomaan kaurasta ja näin se on luontaisesti gluteeniton.
Talkkuna on suomalaista perinneruokaa. Hirvelän perinteikkääseen Uunitalkkunaan käytetään vain kotimaista kauraa. Lopputulokseen lisätään vain hyppysellinen suolaa. Kauraa on kutsuttu kotimaiseksi superruoaksi. Hirvelän Uunitalkkuna sisältää yli 26% kuitua ja lähes 10% proteiinia. Hirvelän paahdettu kuorellinen kaura sisältää betaglukaania 3,6%.
Talkkuna valmistetaan meillä yhä samalla tavalla kuin yli 50 vuotta aikaisemmin. Ensin kauranjyvät höyrytetään. Sen jälkeen alkaa uunissa pitkä paahtoaika, jossa kauranjyvät kypsyvät valmiiksi. Lopuksi ne jauhetaan. Tämä paahdettu kaura on valmis nautittavasti sellaisenaan ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi jogurtissa, puuroissa tai leivonnassa.