Hirvelän Uunitalkkuna - gluteeniton kauratalkkuna

Hirvelän Uunitalkkuna - gluteeniton kauratalkkuna
Vilja ja –valmisteet

Tuottaja

Hirvelän Kaurapaahtimo

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Perinteinen Uunitalkkuna on kuulunut Hirvelän tuotevalikoimaan jo vuodesta 1966. Uunitalkkunaa on Hirvelässä  valmistettu samalla reseptillä jo kolmen sukupolven ajan. Hirvelän Uunitalkkuna tehdään yksinomaan kaurasta ja näin se on luontaisesti gluteeniton.

Talkkuna on suomalaista perinneruokaa. Hirvelän perinteikkääseen Uunitalkkunaan käytetään vain kotimaista kauraa. Lopputulokseen lisätään vain hyppysellinen suolaa.  Kauraa on kutsuttu kotimaiseksi superruoaksi. Hirvelän Uunitalkkuna sisältää yli 26% kuitua ja lähes 10% proteiinia. Hirvelän paahdettu kuorellinen kaura sisältää betaglukaania 3,6%. ​

Talkkuna valmistetaan meillä yhä samalla tavalla kuin yli 50 vuotta aikaisemmin. Ensin kauranjyvät höyrytetään. Sen jälkeen alkaa uunissa pitkä paahtoaika, jossa kauranjyvät kypsyvät valmiiksi. Lopuksi ne jauhetaan. Tämä paahdettu kaura on valmis nautittavasti sellaisenaan ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi jogurtissa, puuroissa tai leivonnassa.

Ainesosat

Gluteeniton kaura, suola.
Linkitetyt ruoka-aineet:
gluteeniton kaura, ruokasuola,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
1660
kJ / 396kcal
Rasva
5,8
g, josta tyydyttynyttä
1,0
g
Hiilihydraatit
49,4
g, josta sokereita
0,9
g
Proteiini
9,7
g
Suola
0,8
g
Lisätietoja:
Ravintokuitua 26,3