

Gluteenittomalla lettujauhoseoksella valmistat helposti maukkaat isot tai pienet letut eikä lettu repeile pannulla. Kokeile tarjoilla suolaisena esimerkiksi jauhelihatäytteellä tai makeana vaikka kinuskikastikkeen ja marjojen kera.
GLUTEENITTOMAT LETUT
- 5 dl maitoa tai vettä
- 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Lettujauhoseosta
- 2 kananmunaa
- ½ – 1 tl suolaa
- Paistamiseen voita tai öljyä.
VALMISTUS
Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Lisää maito tai vesi, jauhot ja suola vispaten joukkoon. Anna turvota n. 10 minuuttia. Sekoita taikina aina ennen uuden annoksen ottamista, silla jauhot vajoavat kulhon pohjalle. Paista ohukaispannulla pieniä lettuja tai paistinpannulla tai muurikkapannulla isoja lettuja.
Ainesosat
Riisijauho
Tumma täysjyväriisijauho
Tattarijauho
Maissijauho
Tumma tef-jauho
Psyllium
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisijauho, tattari, maissijauho, teff, psylliumsiemen,
Ravintosisältö /100g / 100ml
Energia
1428
kJ / 341kcal Rasva
1,6
g, josta tyydyttynyttä
0,3
gHiilihydraatit
74,0
g, josta sokereita
0,5
gProteiini
7,5
gSuola
<0,1
gLisätietoja:
Ravintokuitu 3,7 g