Virtasalmen Viljatuote Gluteeniton Lettujauhoseos

Gluteeniton Lettujauhoseos
Vilja ja –valmisteet

Tuottaja

Virtasalmen Viljatuote Oy

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Gluteenittomalla lettujauhoseoksella valmistat helposti maukkaat isot tai pienet letut eikä lettu repeile pannulla. Kokeile tarjoilla suolaisena esimerkiksi jauhelihatäytteellä tai makeana vaikka kinuskikastikkeen ja marjojen kera.

GLUTEENITTOMAT LETUT

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Lettujauhoseosta
  • 2 kananmunaa
  • ½ – 1 tl suolaa
  • Paistamiseen voita tai öljyä.
VALMISTUS

Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Lisää maito tai vesi, jauhot ja suola vispaten joukkoon. Anna turvota n. 10 minuuttia. Sekoita taikina aina ennen uuden annoksen ottamista, silla jauhot vajoavat kulhon pohjalle. Paista ohukaispannulla pieniä lettuja tai paistinpannulla tai muurikkapannulla isoja lettuja.

Ainesosat

Riisijauho
Tumma täysjyväriisijauho
Tattarijauho
Maissijauho
Tumma tef-jauho
Psyllium
Linkitetyt ruoka-aineet:
riisi (vilja), tattari, maissi (vihannes), teff, psylliumsiemen,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
1428
kJ / 341kcal
Rasva
1,6
g, josta tyydyttynyttä
0,3
g
Hiilihydraatit
74,0
g, josta sokereita
0,5
g
Proteiini
7,5
g
Suola
<0,1
g
Lisätietoja:
Ravintokuitu 3,7 g