Hirssirieskat resepti

Hirssirieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hirssirieskat maistuvat uunituoreina ruokavalioon sopivan levitteen kanssa. Saat leivistä värikkään välipalan, jos pilkot päälle esimerkiksi kurkkua, paprikaa, tomaattia tai avokadoa.

Ainesosat

4 dl kuumaa vettä
1 dl perunahiutaleita
2 tl teffhiutaleita
1,5 tl psylliumia
ripaus suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl teffjauhoa
1 dl perunakuitujauhetta
1 dl hirssijauhoa
20 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, teff, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, hirssi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
5
kpl

1. Sekoita keskenään vesi, perunahiutaleet, hiutaleet sekä psyllium. Anna vetäytyä ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jäähtyneeseen seokseen. Lisää sulatettu rasva.

3. Nostele kahdella lusikalla taikinanokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele nokareet litteiksi rieskoiksi jauhotetuin käsin. Halutessasi voit tehdä myös yhden kokonaisen, uunipellin kokoisen rieskan. Jaa se taikinapyörällä paloihin ennen paistoa.

4. Pistele rieskat haarukalla.

5. Paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.