Mustikkapiirakka ilman kananmunaa resepti

Mustikkapiirakka ilman kananmunaa
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Tässä reseptissä käytetään kananmunan tilalla No Egg -kananmunankorvikejauhetta. Kokeile mustikoiden tilalla myös muita marjoja. Reseptistä tulee pellillinen piirakkaa.

Ainesosat

4 tl No Egg -kananmunankorviketta
1,2 dl vettä
4 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 dl riisijauhoja
2 dl tattarijauhoja
2 dl teffjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
2 tl vanilliinisokeria
200 g maidotonta margariinia
2 dl vettä
400 g mustikoita
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, mustikka, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, riisijauho, tattari, teff, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl

1. Vatkaa kananmunankorvikejauhe ja vesi sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, jolloin muodostuu kevyttä vaahtoa. Lisää sokeri koko ajan vatkaten.

2. Mittaa jauhojen sekaan leivinjauhe, psyllium ja vanilliinisokeri. Sekoita varovasti vaahdon joukkoon.

3. Sulata rasva ja lisää kevyesti sekoittaen taikinaan. Lisää myös vesi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Ripottele pinnalle jäiset mustikat.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.