Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ihanan kuohkea piirakka saa makua omenista ja puolukoista. Reseptikuvan piirakassa puolukat paineltiin piirakan laidoille ja omenat keskelle - koristele luovasti! Tarjoile piirakkaa esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Jos teet ohjeen kaksinkertaisena, saat pellillisen piirakkaa.
Ainesosat
| 200 g | maidotonta margariinia |
| 1,25 dl | sokeria |
| 4,5 dl | hienoa riisijauhoa |
| 1,5 tl | psylliumia |
| 1,5 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kardemummaa |
| 2,5 dl | kookoskermaa |
| Pinnalle: | |
| 5 | pientä kotimaista omenaa |
| 1 dl | (pakaste)puolukoita |
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, psyllium, leivinjauhe ja kardemumma.
3. Lisää kuivat aineet ja kookoskerma rasva-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä vuokaan (21 x 28 cm) leivinpaperi. Saat paperin pysymään paremmin paikoillaan, kun rypistät sen ensin. Lusikoi taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
5. Pese omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi ja painele viipaleet taikinaan. Painele taikinaan myös puolukat.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.




