
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Paistettu juustokakku henkii New Yorkin tunnelmaa. Tässä kakussa hyödynnetään raparperisatoa. Juustokakusta saadaan munaton käyttämällä kananmunankorvikejauhetta. Kakku on parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä, kun se on saanut levätä yön jääkaapissa. Tarjoile kakun kanssa halutessasi Erimenun raparperihilloa.
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | gluteenittomia kaurakeksejä |
75 g | laktoositonta margariinia |
Vuoan voitelu: | laktoositonta margariinia |
Raparperiseos: | |
250 g | raparperin varsia |
0,75 dl | sokeria |
0,5 dl | mantelijauhoja |
0,5 tl | kardemummaa |
Täyte: | |
3 rkl | kananmunankorvikejauhetta |
90 ml | vettä |
2 dl | laktoositonta vispikermaa |
200 g | laktoositonta maitorahkaa |
200 g | laktoositonta tuorejuustoa |
1 rkl | vanilliinisokeria |
0,75 dl | sokeria |
0,75 dl | maissitärkkelystä |
Valmistusohje
1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.
2. Pingota irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 25 cm) leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.
3. Pese ja viipaloi raparperi. Sekoita joukkoon sokeri, mantelijauhot ja kardemumma.
4. Levitä raparperiseos irtopohjavuokaan keksimurun päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
5. Sekoita kananmunankorvikejauhe ja vesi esimerkiksi lasissa. Jätä odottamaan.
6. Mittaa muut täytteen ainekset kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.
7. Sekoita kananmunankorvikeseosta vielä kerran. Kumoa täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
8. Kaada täyte irtopohjavuokaan raparperien päälle.
9. Paista 175-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia, kunnes pinta saa väriä ja täyte on lähes hyytynyt. Ei haittaa, vaikka kakun täyte kevyesti heiluu uunista otettaessa, sillä se jähmettyy vielä jäähtyessään.
10. Tarjoile kakku jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.