Paistettu raparperijuustokakku resepti

Paistettu raparperijuustokakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Paistettu juustokakku henkii New Yorkin tunnelmaa. Tässä kakussa hyödynnetään raparperisatoa. Juustokakusta saadaan munaton käyttämällä kananmunankorvikejauhetta. Kakku on parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä, kun se on saanut levätä yön jääkaapissa. Tarjoile kakun kanssa halutessasi Erimenun raparperihilloa.

Ainesosat

Pohja:  
200 g gluteenittomia kaurakeksejä
75 g laktoositonta margariinia
Vuoan voitelu: laktoositonta margariinia
Raparperiseos:  
250 g raparperin varsia
0,75 dl sokeria
0,5 dl mantelijauhoja
0,5 tl kardemummaa
Täyte:  
3 rkl kananmunankorvikejauhetta
90 ml vettä
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta maitorahkaa
200 g laktoositonta tuorejuustoa
1 rkl vanilliinisokeria
0,75 dl sokeria
0,75 dl maissitärkkelystä
Linkitetyt ruoka-aineet: raparperi, ruokosokeri, kardemumma, vesi, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, maissitärkkelys, palmuöljy, rapsiöljy, kookosöljy, gluteeniton kaura, rypälesokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E471, E472e, E330, vanilliini/vanilliinisokeri, E160a, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, manteli, lupiini, maltodekstriini, E412, merisuola, E100

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.

2. Pingota irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 25 cm) leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan.

3. Pese ja viipaloi raparperi. Sekoita joukkoon sokeri, mantelijauhot ja kardemumma.

4. Levitä raparperiseos irtopohjavuokaan keksimurun päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

5. Sekoita kananmunankorvikejauhe ja vesi esimerkiksi lasissa. Jätä odottamaan.

6. Mittaa muut täytteen ainekset kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.

7. Sekoita kananmunankorvikeseosta vielä kerran. Kumoa täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

8. Kaada täyte irtopohjavuokaan raparperien päälle.

9. Paista 175-asteisessa uunissa n. 55 minuuttia, kunnes pinta saa väriä ja täyte on lähes hyytynyt. Ei haittaa, vaikka kakun täyte kevyesti heiluu uunista otettaessa, sillä se jähmettyy vielä jäähtyessään.

10. Tarjoile kakku jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.