Porkkana-valkosuklaamuffinit resepti

Porkkana-valkosuklaamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Porkkanasose korvaa taikinassa kananmunaa. Samalla se tuo väriä ja makua. Pehmeät ja mehevät muffinit on kuorrutettu helpolla ja kestävällä kuorrutteella. Ripottele kuorrutteeseen halutessasi ruokavalioon sopivia nonparelleja.

Jos sinulla on muffinipelti, voit asetella muffinivuoat pellin koloihin. Voit myös paistaa muffinit suoraan muffinipellin voidelluissa koloissa.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
50 g maidotonta valkosuklaata
1 dl perunajauhoja
1 dl hienoa riisijauhoa
1 dl riisihiutaleita
0,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,25 dl porkkanasosetta
Kuorrutus:  
100 g maidotonta "tuorejuustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
0,5 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, porkkana, kookos, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaovoi, riisitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), riisi (vilja), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Sulata rasva. Jätä jäähtymään.

2. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja suklaapalat. Lisää juuressose ja rasva. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat hieman yli puolilleen.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.

6. Vaahdota "tuorejuusto", "kerma" ja sokeri sähkövatkaimella. Levitä tai pursota kuorrutus muffineille.