
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Porkkanasose korvaa taikinassa kananmunaa. Samalla se tuo väriä ja makua. Pehmeät ja mehevät muffinit on kuorrutettu helpolla ja kestävällä kuorrutteella. Ripottele kuorrutteeseen halutessasi ruokavalioon sopivia nonparelleja.
Jos sinulla on muffinipelti, voit asetella muffinivuoat pellin koloihin. Voit myös paistaa muffinit suoraan muffinipellin voidelluissa koloissa.
Ainesosat
50 g | maidotonta margariinia |
50 g | maidotonta valkosuklaata |
1 dl | perunajauhoja |
1 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | riisihiutaleita |
0,5 dl | sokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
2,25 dl | porkkanasosetta |
Kuorrutus: | |
100 g | maidotonta "tuorejuustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
0,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
1 rkl | sokeria |
Valmistusohje
1. Sulata rasva. Jätä jäähtymään.
2. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja suklaapalat. Lisää juuressose ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
4. Jaa taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat hieman yli puolilleen.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.
6. Vaahdota "tuorejuusto", "kerma" ja sokeri sähkövatkaimella. Levitä tai pursota kuorrutus muffineille.