Punajuuri-tummasuklaamuffinit resepti

Punajuuri-tummasuklaamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Punajuuri ja tumma suklaa sopivat maullisesti erinomaisesti yhteen. Ne ovatkin näiden muffinien päätähdet. Punajuurisose korvaa taikinassa samalla kananmunaa.

Jos sinulla on muffinipelti, voit asetella muffinivuoat pellin koloihin. Voit myös paistaa muffinit suoraan muffinipellin voidelluissa koloissa.

Ainesosat

50 g maidotonta margariinia
50 g maidotonta valkosuklaata
1 dl perunajauhoja
1 dl hienoa riisijauhoa
1 dl riisihiutaleita
0,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,25 dl punajuurisosetta
Kuorrutus:  
100 g maidotonta "tuorejuustoa" (esim. soijasta, tarkista ainesosat)
0,5 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, punajuuri, soijapapu, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaovoi, riisitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), riisi (vilja), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Sulata rasva. Jätä jäähtymään.

2. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi.

3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja suklaapalat. Lisää juuressose ja rasva. Sekoita tasaiseksi.

4. Jaa taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat hieman yli puolilleen.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.

6. Vaahdota "tuorejuusto", "kerma" ja sokeri sähkövatkaimella. Levitä tai pursota kuorrutus muffineille.