Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Nämä herkkupiparit tehdään riisi- ja teffjauhoista. Teffjauho tuo pipareihin tummaa väriä. Vaihtele taikinan mausteita ruokavalion mukaan tai jätä mausteet kokonaan pois. Taikina kannattaa tehdä leivontaa edeltävänä päivänä jääkaappiin, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
Ainesosat
| 2 dl | sokeria |
| 1,5 dl | siirappia |
| 200 g | maidotonta margariinia |
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | kanelia |
| 6 dl | hienoja riisijauhoja |
| 4 dl | teffjauhoja |
| 0,5 tl | psylliumia |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| ripaus | suolaa |
| Leivontaan: | hienoja riisijauhoja |
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan sokeri, siirappi, rasva, vesi ja mausteet. Kiehauta. Anna jäähtyä hetki.
2. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, psyllium, sooda ja suola.
3. Yhdistä kuivat aineet kattilassa oleviin aineksiin. Sekoita tasaiseksi.
4. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.
5. Jauhota pöytä. Ota taikinasta pala ja kaulitse levyksi. Ota muotilla pipareita ja nostele lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia. Paistoaika riippuu piparien paksuudesta ja koosta. Ole tarkkana, etteivät piparit pala. Anna piparien jäähtyä pellillä ennen kuin siirrät ne tarjolle.




