Vadelma-lettuleivokset resepti

Vadelma-lettuleivokset
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Paista pikkulettuja ohukaispannulla ja kokoa niistä maistuvia leivoksia. Jos et omista ohukaispannua, voit myös paistaa letut isolla paistinpannulla. Nostele tällöin pannulle pieniä kekoja taikinaa ja paista pikkuletuiksi. Lettuleivosten väliin ja päälle sopivat esimerkiksi vispivalmiste, hillo, marjat tai hedelmäpalat, kookoshiutaleet, siirappi tai marjajauheet.

Ohjeella tulee n. 20 leivosta. Jokaiseen leivokseen tarvitaan kaksi pientä lettua.

Ainesosat

0,5 l kasvijuomaa (esim. riisistä)
2,5 dl teffjauhoja
2 dl hienoja riisijauhoja
1 tl sokeria
0,25 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen:  
  maidotonta margariinia
Täytteet:  
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta)
35 g maidotonta tummaa suklaata
1 dl vadelmahilloa
200 g kotimaisia pakastevadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kookos, vadelma, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, teff, riisijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään. Vatkaa huolellisesti käsivispilällä.

2. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

3. Kuumenna rasvaa lettupannun koloissa. Nosta pienellä kauhalla taikinaa koloihin. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin.

4. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Raasta suklaa raastimen karkealla terällä.

5. Levitä letulle noin teelusikallinen hilloa. Nosta päälle toinen lettu ja levitä sen päälle vaahtoa, vadelma ja suklaaraastetta. Kokoa samoin muut lettuleivokset.