Vegaaninen suklaa-kookosjuustokakku resepti

Vegaaninen suklaa-kookosjuustokakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Liivatteen ja agar agarin sijaan juustokakun voi hyydyttää myös suklaalla. Sulatettu suklaa jähmettyy jääkaapissa ja pitää sitten kerroksen kasassa myös huoneenlämmössä. Valitse ruokavalioon sopiva suklaa. Myös maidottomia suklaita on saatavilla, mutta vain harvoissa ei ole kontaminaatioriskejä maidolle ja pähkinöille.

Käytä keksipohjassa ruokavalioon sopivia keksejä. Jos kaupasta ei löydy sopivia, leivo itse. Jos tarkoitus on murskata keksit, niiden paistamisessa voi oikaista. Keksien ei tarvitse olla pyöreitä, eikä haittaa, vaikka ne leviäisivät. Tässä pari vaihtoehtoa:

www.erimenu.fi/resepti/siirappipiparit

www.erimenu.fi/resepti/kauralastut

Ainesosat

Pohja:  
300 g ruokavalioon sopivia keksejä
100 g maidotonta margariinia
Täyte:  
200 g maidotonta suklaata
400 ml kookoskermaa (vain kiinteä osuus)
1 rkl sokeria
Koristelu:  
0,5 dl kookoshiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Laita kookoskerma jääkaappiin kylmenemään mielellään jo edellisenä päivänä.

2. Valmista keksipohja. Murskaa keksit muruksi tehosekottimessa tai suljetussa muovipussissa ulkopuolelta kaulien.

3. Sulata rasva ja sekoita kulhossa keksimuruihin. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle tiiviisti.

4. Sulata suklaa. Paloittele suklaa esim. pyöreään uunivuokaan. Kiehauta vettä kattilassa, joka on pienempi kuin suklaakulho. Sammuta liesi ja laita suklaakulho vesikattilan päälle. Varo, ettei vesihöyryä pääse suklaaseen. Anna suklaan sulaa hiljalleen. Sekoita tasaiseksi ja anna hetki jäähtyä.

5. Ota kookoskermasta vain kiinteä osa. Jos purkissa on nestettä, kaada se talteen ja käytä muuten. Vaahdota kiinteää ainesta sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Lisää hiukan sokeria.

6. Sekoita sulatettu suklaa kookoskermavaahdon joukkoon. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita.

7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

8. Koristele ennen tarjoilua vaikka kookoshiutaleilla.